Sistemska integracija

Kaj je sistemska integracija?

Podjetja pri svojem delu potrebujejo veliko IT storitev in produktov različnih proizvajalcev in ponudnikov. Da so vsi ti viri čim bolj optimalno izkoriščeni, jih je treba povezati v dobro delujočo celoto, ki povezana naročniku ponuja več, kot le seštevek posameznih storitev.

Če obrazložimo na primeru: flota tiskalnikov v podjetju je lahko povsem samostojna in vsak od zaposlenih lahko nemoteno tiska. Šele ko tiskalniški sistem povežemo s sistemom za zagotavljanje identitete, na primer z Active Directory (AD) in tiskalniškim strežnikom, lahko podjetje uvede nekaj nadzora nad tem kdo sme tiskati na katerem tiskalniku, lahko določi mesečne kvote tiskanja, dobi dober pregled nad porabo papirja in tonerjev in tudi lahko načrtuje preventivne servise opreme. Brez sistemske integracije torej ne bi dobili vsega tega.

Kaj lahko storimo za vas?

Zaradi širokega spektra znanja, ki ga imamo v podjetju ali pri naših podizvajalcih, vam lahko ponudimo kakovostne storitve sistemske integracije.

Lahko povsem prevzamemo implementacijo rešitev najrazličnejših ponudnikov in proizvajalcev ali pa pri tem pomagamo vašemu IT kadru.

 • Celostna vzpostavitev IT sistemov in vse infrastrukture v novih podjetjih ali novih podružnicah.
  – Zasnova in izvedba pasivne omrežne infrastrukture, ki bo primerno tako za podatkovno komunikacijo, kot za telefonijo in multimedije (ožičenje).
  – Zasnova in izvedba aktivne omrežne infrastrukture, ki bo hitra, kakovostna in predvsem varna. Svetovali vam bomo pri izbiri in konfiguraciji najbolj primerne komunikacijske opreme od usmerjevalnika, omrežnih stikal, do najprimernejših brezžičnih dostopnih točk.
  – Vzpostavitev omrežnega monitoringa, ki vam da pregled nad dogajanjem v omrežju.
  – Načrtovanje in postavitev strežniške infrastrukture, ki bo pisana na kožo potrebam vašega podjetja.
 • Pogodbeno vzdrževanje IT sistemov, prilagojeno vašim potrebam.
 • IT podpora vašim zaposlenim, da bodo njihove interakcije s sodobno IT tehnologijo čim manj stresne. Pri tem uporabljamo sodobne programske rešitve za podporo uporabnikom (ticketing system).
 • Migracije vaših lastnih poštnih sistemov v storitve v oblaku (na primer iz lokalnega Exchange strežnika v Microsoft 365).

Za vas usklajujemo najrazličnejše IT ponudnike in izvajalce, katerih storitve in produkte uporabljate, na primer ponudnika dostopa do interneta ali ponudnika ERP rešitve.

Sistemi in tehnologije, ki so nam dobro poznane:

 • Virtualizacijski hipervizorji VMWare in HyperV
 • Microsoft namizni in strežniški operacijski sistemi.
 • Linux namizni in strežniški operacijski sistemi.
 • Poštni sistemi, bodisi Microsoftov Exchange, kot tudi ostali, ki tečejo v Linux operacijskih sistemih.
 • Raznovrstna komunikacijska oprema od usmerjevalnikov, požarnih pregrad, mrežnih stikal ter wifi dostopnih točk
 • ter številne druge.

Pri svojem delu uporabljamo najboljše prakse, ki so zbrane v ITIL in ITSM priporočilih.

Sistemska integracija in prehod v oblak

Šele s pojavom korona krize so se pokazale vse prednosti računalništva v oblaku. Podjetja so lahko hitro omogočila svojim zaposlenim, da so v času omejenega gibanja lahko delali od doma, kasneje pa zelo učinkovito delali praktično od kjer koli.

Zaradi širokega poznavanja tako klasične IT infrastrukture v samih podjetjih (on-premise) kot tudi računalništva v oblaku, lahko ponudimo tudi storitve sistemske integracije on-premise IT infrastrukture in infrastrukture v oblaku.

Če je še pred nekaj leti veljalo, da se skorajda ne da brez večji ali manjših tehničnih ovir vse infrastrukture postaviti (ali prestaviti) v oblak, pa je danes že povsem drugače.

Razvoj storitev v oblaku je omogočil, da si podjetje povsem prilagodi infrastrukturo. Lahko ostane na klasičnem on-premise konceptu, svojo infrastrukturo deloma poveže v oblak in tam uporablja najbolj smiselne storitve in si s s tem ustvari hibridno okolje, ali pa se odloči za korak popolnega prehoda v oblak.

Vas zanima več podrobnosti o tem, katere storitve, kdaj in kako preseliti v oblak? Pomagamo vam lahko na vsakem koraku.

Pustite nam svoje podatke v kontaktnem obrazcu, nam pišite ali pokličite in odgovorili bomo na vaša vprašanja.

Kako se lotimo sistemske integracije v vašem podjetju?

 • Najprej moramo vaše IT okolje dobro spoznati, zato izvedemo podroben pregled stanja celotnega IT, pri čemer opravimo tudi hitrejši pregled varnosti vaših sistemov.
 • Pri vsem tem se opiramo na vašo dokumentacijo. Če je pa še nimate, vam jo v tem procesu tudi izdelamo.
 • Vse ugotovitve prvega pregleda strnemo v dokument, ki služi kot predlog za nujne izboljšave IT sistema.
 • Vaš IT sistem prevzamemo v upravljanje.

Ste pripravljeni na resnično spremembo? Zgradimo to stvar skupaj!