ZERO-DAY ATTACK

Velika težava s katero se težko bojujemo, saj se napad zgodi povsem neopazno.

Kaj je ranljivost ničelnega dne?

V primeru ranljivosti ničelnega dne, govorimo o nerazkriti šibkosti v računalniški opremi. Vdiralci izkoriščajo slabost z namenom pridobivanja dostopa do računalnikov, računalniških programov, podatkov ali omrežja. Vdori se zgodijo na dan objave ranljivosti določene programske opreme, še preden uporabniki namestijo popravke.

 Prepoznani so kot resna grožnja

Različna podjetja po vsem svetu so opazila, da se pri uporabi njihove programske opreme, dogajajo sumljive stvari. Začela se je napeta tekma med izdelovalci popravkov in napadalci, saj je bil to, zaradi pomanjkanja časa za izvedbo popravkov,  idealen čas za izkoriščanje odprtih sistemov. Znak za preplah v IT industriji je bil namenjen preprečitvi, da zaradi ranljivosti ne pride do napada.

V teh primerih nihče ni varen. Nevarnosti so bile zaznane tudi pri platformah vodilnih podjetij na svetu s področja tehnologije, vključujoč Apple iOS, Windows, Linux, Windows.

 

Preventiva ima vedno prednost pred kurativo

Podjetja velikokrat niso pozorna na grožnje, ki jim pretijo z vseh strani. Razlog za to so lahko pomanjkanje znanja in informacij s področja kibernetske varnosti, ali pa so prepričani, da je njihov sistem 100 % varen. Glede na to, da nihče na svetu ni popolnoma varen pred spletnimi nadlogami in grožnjami, je najbolje, da za to pravočasno poskrbimo in si zagotovimo, kar se da kibernetsko varno podjetje. VitalIT vam omogoča sistemski varnostni pregled in penetracijsko testiranje, ki je potrebno za celostno oceno varnosti in implementacijo najustreznejših rešitev.

 

Kontaktirajte nas

Telefon: 040 810 803
E-pošta: info@vitalit.si

Ekipa VitalIT