Zaščitite se pred kibernetskim vdorom!

Ali so vaši podatki na varnem?

Podjetja so velikokrat v dvomih, kdo vse lahko dostopa do njihovih podatkov in koliko so varni pred kibernetskim vdorom. Zaradi pomanjkanja znanja o kibernetski varnosti, se srečujejo z različnimi vprašanji:
– Kako informacijsko varno je naše podjetje?
– Kako varna je naša IT infrastruktua?
– Ali so dosedanje varnostne rešitve zadostne?
– Kako zagotoviti, kar se da maksimalno varnost podatkov?
– Ali so obstoječe rešitve in dokumenti skladni z zakonodajo (GDPR, Zakon o informacijski varnosti)?

Kibernetski napadi v tujini in doma

Zmotno je mišljenje, da so tarče kibernetskih napadov samo velika in pa tuja podjetja in organizacije. Tako kot najbolj enostavni trendi iz naših osebnih življenj (npr. uporaba socialnih omrežij, ali izvajanje različnih TikTok izzivov), ki smo jih povzeli iz tujine, so kibernetske grožnje domače tudi že v Sloveniji. Ugotoviti, kdo stoji za različnimi kibernetskimi napadi, kdo jih izvaja (v večini ekipe zelo usposobljenih hekerjev) in kdo jih sponzorira ali financira, je zagotovo ena najtežjih nalog. Vsekakor je lažje ugotoviti, zakaj je nekdo tarča kibernetskega napada, ker je glavni cilj, dostop do določenih podatkov posameznikov, podjetij ali organizacij, ki jih je s kriminalnimi nameni možno izkoristiti na različne načine.

Kdo mi lahko pomaga?

Pomoč je najbolje poiskati pri strokovnjakih, ki razmišljajo in imajo enako znanje kot hekerji, vendar tega ne uporabljajo v slabe in škodljive namene. VitalIT ima ekipo hekerjev, ki so zaupanja vredni in ves čas delujejo etično in za dobrobit poslovnih partnerjev. VitalIT nudi odgovor na vsa zgoraj postavljena vprašanja in še na vsa druga, ki se porodijo v vmesnem času. Poiskali bomo najbolj ugodne rešitve, od varnostnega pregleda do svetovanja.

Če želite izvedeti več nas kontaktirajte ali nas obiščite na RISK konferenci, ki bo 6. in 7. junija v Thermana Park Laško, kjer se lahko osebno srečamo, podružimo, čaka vas pa tudi manjše presenečenje.

VitalIT