Računalništvo v Oblaku

Poletite nad oblaki: Sprejmite prihodnost računalništva.

Nihče si ni mogel misliti, da nas bo računalništvo tako zaznamovalo in nas pripeljalo do tega, da brez uporabe računalništva ni več možno udejstvovati v osebnem in poslovnem življenju. Hitrost razvoja informacijske tehnologije je neverjetna, vendar se ob vsaki večji državni ali svetovni spremembi dogajajo tudi spremembe v IT. IT področje ni samo tisto, ki mora spremljati stanje na »svetovnem tržišču« in se mu prilagajati, vendar je pomembno tudi to, da diktira tempo in je več kot v koraku s časom.

Delo od doma: To so moje sanje!

Nedolgo nazaj je bila celotni svetovni populaciji, največji trn v peti nesrečna pandemija korona virusa. Korona kriza ni bila samo zdravstveni problem, ampak tudi družbena težava, ki je zahtevala prilagajanje in spremembe na različnih področjih. Podjetja so se srečevala z različnimi težavami, nekateri so bili prisiljeni v popolno ustavitev delovanja, tisti, ki so imeli to možnost, so večjemu delu ali vsaj delu zaposlenih, omogočili delo od doma. To ne pomeni, da delo od doma pred korona krizo ni bilo mogoče, vendar se je med pandemijo, odstotek dela od doma, močno povišal.

Zadovoljstvo v povezavi z delom od doma je bilo vidno na obeh straneh, od delodajalcev do zaposlenih. V današnjem času, ko več niso glavna tema zaščitne maske in QR kode za potrdila o cepljenju ali prebolevnosti, se delo od doma nadaljuje popolnoma normalno ali pa v kombinaciji z delom v pisarni. Ravno tu so se pokazale prednosti računalništva v oblaku, ki je bilo dostopno že tudi lep čas pred covidom.

Podjetje med oblaki

Pred nekaj leti so se različni podjetniki upirali oziroma izmikali postaviti ali »prestaviti« svojo IT infrastrukturo v oblak. Podjetja in različne organizacije so imele največ pomislekov, zaradi večjih ali manjših tehničnih ovir. Danes je ta zgodba povsem drugačna. V VitalIT, s širokim poznavanjem klasične IT infrastrukture in računalništva v oblaku, omogočamo podjetjem hitro in enostavno preskakovanje vseh tehničnih ovir.

S pomočjo ekipe VitalIT vam je omogočena popolna prilagoditev obstoječe infrastrukture. Glede na vaše želje vam lahko omogočimo, da ostanete na klasičnem »on-premise« konceptu, deloma se povežete v oblak in tam uporabljate najbolj smiselne storitve. V primeru, da si res »želite med oblake«, se lahko odločite za popoln prehod v oblak.

Vas zanima več podrobnosti o tem, katere storitve, kdaj in kako preseliti v oblak? Pomagamo vam lahko na vsakem koraku.

 

Kontaktirajte nas:

Telefon: 040 810 803

E-pošta: info@vitalit.si