VITALIT, KDO SMO

Moč Informacijske Tehnologije in Kibernetske Varnosti – VitalIT

V današnjem hitrem okolju, ki je vse bolj povezano na digitalni in »socialni« svet, se podjetja vse bolj usmerjajo in polagajo upe v informacijsko tehnologijo. Dobrodošli v podjetju VialIT, zaupanja vrednem, poštenem in učinkovitem partnerju na področju IT in kibernetske varnosti. Z našimi vrhunskimi rešitvami, strokovnim znanjem in celostno podporo, zagotavljamo najboljše tehnološke prakse na področju IT s poudarkom na kibernetski varnosti. V tem in naslednjih blogih bomo raziskali celovite storitve in vodilno strokovno znanje v IT, zaradi katerih je VitalIT prava izbira za podjetja, institucije in organizacije ter seveda tudi za posameznike, ki iščejo vrhunske rešitve.

Kaj lahko storimo za vas?

Se srečujete s težavami na področju vzpostavitve IT sistemov (od postavitve infrastrukture »ožičenja« do uporabe)?

Imate mogoče težave z vzdrževanjem vašega IT sistema?

Vaši zaposleni potrebujejo podporo na področju IT?

Si želite izboljšati svoj poštni ali komunikacijski sistem?

Vse to vam lahko, zaradi širokega spektra znanja, ki ga imamo, ponudimo za zagotovitev kakovostne sistemske integracije.

Kakšen je naš način dela?

Nič drugega kot to, da se na začetku dobro spoznamo, obenem pa moramo spoznati tudi vaše IT okolje. Vaše IT okolje spoznamo tako, da izvedemo podroben pregled stanja celotnega IT, tudi iz vidika varnosti. Naša opora je vaša obstoječa dokumentacija. Če je še nimate, brez skrbi, v tem procesu jo izdelamo mi.

Vse ugotovitve strnemo v dokument, ki je namenjen zagotovitvi nujnih izboljšav in ukrepov IT sistema. Po vseh dosedanjih opravljenih nalogah, vaš IT sistem prevzamemo v upravljanje.

Vas skrbi varnost vašega podjetja?

Za zagotovitev varnosti vedno svetujemo varnostni pregled omrežja. Kaj ugotovimo z varnostnim pregledom omrežja? Ugotovimo, kako varnostno zrela je vaša organizacija ter kako dobro je že poskrbljeno za vašo varnost.

Ali potrebujete varnostni pregled?
Kolikokrat se nam zgodi, da zaklenemo vhodna vrata svojih stanovanj in hiš, vendar se odločimo še enkrat preveriti, ali smo izključili aparate (»likalnik ali pečico«), ki smo jih uporabljali. Nikoli namreč ne vemo, če obstaja kakšna možnost za nesrečo. Z varnostnim pregledom skeniramo vaše omrežje, ter s tem ugotavljamo zastarelo programsko opremo (» ključavnice«) ter morebitne popravke, ki so manjkajoči na računalnikih in strežnikih. Preverimo tudi  preostalo,  usmerjevalnike, tiskalnike in ostale naprave (»likalnik ali pečica«), ki so v vašem omrežju. Prvemu pregledu sledi še pregled domenskega okolja, strežnikov in drugih naprav, kar omogoča končno izdelavo podrobnega poročila o varnostnem pregledu.

Varnost pred vdori

Po vzpostavljeni infrastrukturi v podjetju, namenjeni varnosti omrežij (požarni zidovi), lahko izvedemo penetracijski test.

Kaj je penetracijski test?

Je češnja na torti, ki jo izvajamo varnostni strokovnjaki, saj povsem legalno in etično »hekamo«, kjer iščemo luknje v vašem varnostnem sistemu, programih in spletnih aplikacijah.

Penetracijski test izvajamo v podjetjih, ki se želijo prepričati, če so njihovi sistemi. Vse sloni na medsebojnem zaupanju, ki mora biti na najvišji ravni.

Kaj je Najpomembnejši Akt v Vašem Podjetju?

Seveda prvi odgovor bo vedno akt o ustanoviti podjetja, vendar Sistem za upravljanje in varovanje informacij (SUVI), mu je takoj za petami.  Brez njega je vsak napor v smeri povečanja varnosti IT sistemov jalovo početje.

Zakaj?

Dejstvo je, da so za informacijsko varnost v podjetju odgovorni prav vsi. Od direktorja do hišnika, če gremo po vertikali, in od IT oddelka, prek proizvodnje do računovodstva, če gremo po horizontali. Res pa je, da je odločitev za ureditev informacijske varnosti na plečih samega vrha. Vodstvo podjetja lahko samo skozi sistem pravilnikov, varnostnih politik, delovnih navodil, opisov procesov, toka dokumentov in podobnega, v varnost podjetja vključi vse zaposlene. S SUVI dosežemo, da so podatki v vašem podjetju zaščiteni, zaupni, neoporečni in razpoložljivi.

Naša Ekipa!

Ekipa podjetja VitalIT je strastna in polna znanja na področju IT. Sodelujemo z organizacijami, podjetji in posamezniki z namenom ocenjevanja potreb in implementacije znanja in prakse.

Želimo si, da Slovenija postane izhodišče za področje informacijske tehnologije in kibernetske varnosti. VitalIT izpolnjuje naloge kakovostno, zanesljivo in pošteno.

Kontaktirajte nas:

Telefon: 040 810 803

E-pošta: info@vitalit.si